2021 BMW M3 och M4 för att få handböcker

2021 BMW M3 och M4 för att få handböcker

Trepedalfläktar där ute kommer att vara glada att höra att BMW M3- och M4-bilarna 2021 har bekräftats för att få manuella växellådor. Tillgängligheten av manuell växellåda bekräftades av BMW M-huvudet Markus Flasch.

Bekräftelsen från Flasch har bevisat rykten om att manualen skulle återgå till bilarna korrekt. “Det är lite tidigt att avslöja alla detaljer, men något jag vill framhäva är att vi kommer att ha en manuell stickförskjutning”, berättade Flasch för BMW Blog. ”Manual är mycket viktigt. Manuell stickförskjutning är inte en prestanda, eftersom en automatisk växellåda bara går snabbare kan du fråga någon racerförare. Men det ger fordonet karaktär och jag jämför det med människor som älskar mekaniska klockor; det är inte mer exakt och det har ingen fördel alls men det är en karaktärsfunktion. Så är ett stickförskjutning. ”

Andra rykten om 2021 M3 och M4 tyder på att de kommer att ha fyrhjulsdrift som ett alternativ och kommer att avslöjas nästa år som en 2021 modellår bil. Det låter som om M-bilarna kan vara de enda BMW-erna som får en manuell växellåda.

Senaste Geeky Gadgets-erbjudanden