5 hemliga tips för att avsevärt öka batteriets livslängd

5 hemliga tips för att avsevärt öka batteriets livslängd

Ett hett ämne i smartphones världen: din trummoroch närmare bestämt hur man sparar det. Oavsett om du har en Android, en iPhone eller en Windows Phone vet du hur svårt det är att hålla en dag utan att din telefon dör. Att behöva hantera styrkan i din telefon dagligen kan vara en riktig hinderbana. Vi har sammanställt fem lite kända saker för dig som orsakar många problem.

1. Ta bort alltför ljusa bakgrundsbilder

Förra veckan märkte jag att mitt telefonbatteri varade tre till fyra timmar mindre än vanligt. Jag bestämde mig för att undersöka och efter att ha analyserat de senaste apparna jag installerade och forskat på forum gjorde jag en otrolig upptäckt: ljusa bakgrundsbilder eller teman betyder förlusten av ditt batteri!

Om din smartphone har en OLED-, AMOLED- eller Super AMOLED-skärm kräver en vit bakgrund upp till 20% mer energi. Om du har en LED-skärm är du sparat, men om inte, är det väl värt att anta ett mörkt tema.

Så jag gick från det:

Till det :

Och jag kan försäkra er att vi märker en stor skillnad. Jag återfick mitt tidigare förlorade tre timmars batteri på ett ögonblick. Om du har en OLED-skärm vet du vad du måste göra: vi går för svart. Ganska enkelt och djävulskt effektivt.

2. Inaktivera Adobe Flash

Jag måste erkänna att jag älskar att kunna använda Flash på min smartphone men jag hade aldrig märkt hur mitt batteri går ner varje gång Flash arbetar för att ladda annonser och andra videor från de webbplatser jag besöker. Om din webbläsare accepterar plugin-program “on demand”, rekommenderar jag att du aktiverar den här funktionen eller att inaktivera Flash helt när du inte använder det eftersom det förbrukar mycket batteri.

3. Stäng av vibrationer

Jag har alltid gillat de små vibrationerna du känner under fingrarna när du trycker på tangentbordet. Men allt har ett pris: den energi som krävs för att producera vibrationerna har en katastrofal inverkan på ditt batteri. Om du verkligen vill spara det, gå till ljudinställningar och stäng av alternativet “vibrera vid beröring”. Ditt batteri tackar dig.

4. Ladda din telefon vid rätt temperatur

Det är sommar så det är varmt och de flesta som har turen att gå till stranden vill ha sina telefoner fulladdade så att de kan njuta av det hela dagen. Men se upp! Om du laddar telefonen i ett rum som är för varmt eller för kallt kan det påverka batteriet. Helst bör platsen ha en temperatur mellan 15 och 25 grader Celsius. Det låter dumt, men du kommer att märka en skillnad. Så tänk två gånger innan du tittar på din smartphone i din brännande bil!

5. Håll dina ansökningar uppdaterade

Utvecklarna insisterar inte på att vi uppdaterar deras appar för ingenting. När de optimerar sin programvara och fixar eventuella buggar ser de också till att de gör allt för att göra det mer batterieffektivt. Glöm inte att uppdatera dina appar!

Att komma ihåg

Jag kunde märka en stor skillnad på mitt batteri tack vare dessa fem tips och jag kan bara uppmuntra dig att anta dem. Också bra att veta för att minska din energiförbrukning: hantera hur ofta dina widgets uppdateras, dina appsynkroniseringsinställningar (behöver din Facebook verkligen uppdateras varje timme?), Och dina WiFi / 3G-anslutningar. Och många andra saker som du hittar i vår artikel om batterioptimering, här.

Hoppas det hjälpte dig! Dela gärna dina tips för att spara batteritid!