AirTags, AirPods 3, iPad Pro 2021 … Apples nya funktioner förväntas 2021

AirTags, AirPods 3, iPad Pro 2021 ... Apples nya funktioner förväntas 2021

Under de sista månaderna 2020 presenterade Apple en våg av nya enheter och tjänster för sina fans. Men vad kommer att hända de kommande månaderna? Nedan hittar du en liten översikt över de förväntade nyheterna från 2021 från Apple.

En ny publikation av Apples analytiker Ming-Chi Kuo föreslår iPhone-tillverkarens planer för de kommande månaderna. Bland annat förväntas företaget avslöja AirTags, en ännu ospecificerad augmented reality-enhet, samt uppdateringar av befintliga produkter.

Så här ska AirTags se ut baserat på senaste läckor / © Jon Prosser, CConceptCreator

Apple AirTags: Vi väntar fortfarande på minispårare

Under många månader har “AirTags” nämnts i interna iOS-dokument eller till och med i officiella Apple-videor. Små marker bör, som Tiles produkter, hjälpa till att hitta förlorade nycklar, plånböcker eller andra föremål. Kuo ger inget specifikt datum för presentationen. Han är dock övertygad om att de kommer att presenteras för allmänheten senare under året.

I en ny video visar Jon Prosser också en ny animering av en sådan tracker. Enligt läckaren som redan hade publicerat återgivningar av spårningsenheterna borde AirTags ha presenterats under en tid. Apple skulle emellertid ha avstått från att avslöja dem hittills på grund av hälsokrisen, som har flyttat alla tillverkares släppscheman.

På grund av den nästan generaliserade inneslutningen i världen skulle Cupertino inte heller se något intresse för att presentera dem för tillfället. Risken för att förlora bagage eller nycklar bör ändå vara låg för många användare just nu.

Enligt Kuo släpps en augmented reality-enhet 2021

Apple har också länge visat sina framsteg inom förstärkt verklighet (AR). Till exempel har iPad Pro och iPhone 12 Pro dedikerade sensorer som dramatiskt förbättrar miljöavkänning. Enligt de senaste rykten kommer Apple att utrusta standard iPhone 13 med en LiDAR-sensor.

NextPit iPhone 12 Pro-kamera

IPhone 12 Pro och iPhone 12 Pro Max är redan utrustade med LiDAR / © NextPit

Ming-Chi Kuo sa därför i ett memo att Apple kommer att introducera en AR-enhet 2021. Återigen är detaljerna mala. Det är därför inte säkert om det här är RA-glasögon eller hjälmar. Strängt taget kan iPhone eller iPad också kvalificera sig som AR-enheter på grund av de ovan nämnda sensorerna.

Tidigare hade analytikern rapporterat att Apple arbetade med en AR-lösning som skulle lita på en iPhone, åtminstone initialt.

Andra Mac-datorer med Apple Silicon-processor och uppdaterade AirPods

Mindre överraskande är förutsägelserna om att Apple kommer att introducera nya Mac-datorer utrustade med Apple Silicon de närmaste månaderna. I november presenterade företaget nya MacBook Air, MacBook Pro och Mac mini med sitt M1-chip under ARM-arkitekturen.

AirPods Small / AirPods 3

via 52audio pic.twitter.com/oxJHCO5bga

– DuanRui (@ duanrui1205) 5 november 2020

Dessutom planerar Apple, enligt Kuo, att presentera nya AirPods, som kommer att baseras på designen av AirPods Pro och ersätta den nuvarande modellen. Under de senaste månaderna har läckor redan visat hur de kan se ut.

De första Apple-enheterna med mini-LED-teknik

Slutligen förväntas den 12,9-tums iPad Pro vara Apples första surfplatta med mini-LED-teknik 2021. Vissa rykten förutspår att den här uppdateringen kan komma under första kvartalet 2021. Det är så möjligt att vi har en ny Keynote från Apple i mars.

Analytikern sa tidigare att de nya 14- och 16-tums MacBook Pro-modellerna utrustade med sådana skärmar också kommer att presenteras 2021.