Alla steg innan du säljer din smartphone igen

Alla steg innan du säljer din smartphone igen

Vill du dela med din smartphone eller surfplatta och tänka på att sälja den igen? Det är mycket viktigt för dig och för skyddet av dina uppgifter att förbereda din enhet ordentligt för denna försäljning. Här är vad du ska göra och hur.

IMG 8069

© NextPit

Det spelar ingen roll vem du ger den eller säljer den till: du bör alltid ta bort all data från din telefon för att skydda din integritet. Men innan du går vidare till det totala rengöringssteget finns det flera saker du inte bör glömma.

Data och externt minne

Ta bort SIM-kortet: vi glömmer ofta det lilla chipet inuti enheten. Utan det kommer du att förlora alla dina kontakter och mycket personlig information kommer att finnas tillgänglig för nästa ägare. Se dock till att alla dina kontakter är säkerhetskopierade, kanske inte alla säkerhetskopieras på ditt SIM-kort.

Ta bort SD-kort: kanske du använder ett SD-kort för att utöka minnet på din Android-enhet. Så glöm inte att samla in det! För att göra detta, gå till <(eller) << (eller ibland :).

SD-kort

© NextPit

Radera SD-kort: Om du väljer att sälja din smartphone eller surfplatta med det medföljande SD-kortet, kom ihåg att ta bort all information på kortet först. Det här steget är väldigt enkelt: när du har sparat vad du vill behålla går du till telefoninställningarna och sedan (eller). Du kan sedan formatera SD-kortet.

Internt minne och återställning till fabriksinställningar

Säkerhetskopiera all din data: följande steg raderar all data från din enhet. Detta inkluderar dina kontakter, bilder och videor, appdata, meddelanden, bokmärken och anpassade inställningar. Det är därför viktigt att säkerhetskopiera dessa data med en applikation som Super Backup. Du kan också välja att spara allt på ditt SD-kort om du väljer att behålla det.

fabriksinställning

Det är dags att ge din smartphone en ansiktslyftning genom att återställa fabriksvärdena. / © NextPit

Återställ till fabriksinställningar: Du kommer nu att radera all data från din enhet och återställa den till fabriksinställningarna, det vill säga i samma tillstånd som när du köpte den. För att göra detta, gå till Inställningar

All denna information kommer att raderas:

Google-konton Konfigurations- och applikationsdata Musikfoton Data från andra användare Associerade konton (Facebook, Dropbox, Twitter …)

Av säkerhetsskäl är det troligt att din enhet kommer att be dig om din PIN-kod innan du återställer fabriksinställningarna. På sidan av uppdateringarna som du har installerat är det möjligt att vissa inte stannar på enheten, det beror på versionerna. Enheten föreslår dock automatiskt uppdateringar som är tillgängliga för den nya användaren.

Och där går du! Din enhet är redo att doneras eller säljas! Nu är det dags att njuta av din nya enhet …