Amazon förnyar sitt Echo-sortiment för det anslutna hemmet

Amazon förnyar sitt Echo-sortiment för det anslutna hemmet

Amazon förnyar sin IoT-portfölj med många nya produkter från sitt Echo-anslutna sortiment.

Den nya Echo Show 10 (tredje generationen) ser överraskande ut som Apples iMac G4. Den nya 10,1 tums smarta skärmen med rörelsefunktion placeras på en högtalare och följer användaren under videosamtal genom panorering av rörelser. Naturligtvis är Alexa ombord och det nya premium Echo kommer “snart att finnas” i svart eller vitt till ett pris av 261 € i Frankrike.

Echo-sortimentet tar form

Den 22 oktober blir lanseringsdatumet för den fjärde generationen Echo Dot. Den lilla smarta högtalaren bytte ut 2020 och är nu rund som en boll. Amazon påpekar att förändringen i design huvudsakligen skulle ha förbättrat ljudet.

Den nya rundan Echo Dot (4: e generationen) kommer att finnas tillgänglig för 53 €. Det kommer att finnas tre färger att välja mellan: vit, svart och blågrå. Liksom tidigare modeller kommer Echo Dot också att finnas med en LED-klockdisplay och kostar tio euro mer. Echo Dot 4 med klocka släpps den 5 november 2020.

Storasyster till Echo Dot har också förnyats helt. Echo (4: e generationen) kommer nu också i en rundad form och borde låta mycket bättre. Precis som den lilla Alexa-högtalaren är Echo själv kompatibelt med Zigbee Smart Home Hub.

Det nya Echo kostar 97 € och släpps den 22 oktober 2020. Amazon har också utvecklat ett paket som du kan beställa i förväg: Det nya Echo (4: e generationen) med Philips Hue White LEDs erbjuds.

Ny TV-dongel “Fire” och “Fire TV Stick Lite”

Under lång tid har det spekulerats i när Amazon kommer att lansera en ny generation Fire TV Stick. Idag är den nya Fire TV Stick med Alexa Voice Remote tillgänglig. Det ska ha 50% mer prestanda jämfört med den tidigare modellen och sändningar i FullHD.

En riktig innovation är Alexa röst fjärrkontroll, som också har knappar för att styra tv: n. Det betyder att Fire TV Stick kommer att kunna styras med röstkommando i framtiden.

Den nya Fire TV Stick släpps den 30 september och kostar € 43. Den nya Lite-versionen av Fire TV Stick kommer också med en ny fjärrkontroll och röststyrning. Men till skillnad från den dyrare modellen har den inte knappar för att styra tv: n. Fire TV Stick Lite kommer också att finnas tillgänglig den 30 september och säljas för $ 32.