Android för nybörjare: Android Market eller Google Play Store

debutants

Ibland tror vi att allt är klart för alla, men inte alls. Efter många meddelanden bestämde jag mig därför för att förklara i vår Android för nybörjare på dagen, skillnaden mellan Android Market och Google Play Store, proceduren att följa för att växla från den ena till den andra och till och med till fråga dig själv: ska du gå till Google Play Store?

nybörjare

© NextPit

Android Market vs Google Play Butik

Låt oss börja från början: vad är Android Market och vad är Google Play Store. Det är väldigt enkelt: Android Market var den första officiella applikationsmarknaden för smartphones som kör Android. Men för ungefär ett år sedan bestämde Google sig för att uppdatera sin app och byta namn på den till Google Play Store. För vissa var uppdateringen automatisk, för äldre smartphones inte. Google Play Store är endast kompatibel med smartphones som kör minst Android 2.2 Gingerbread. Äldre smartphones kommer att behålla Android Market.

För närvarande är Android Market fortfarande tillgängligt i Google Play Store men är endast kompatibelt med Android-versioner lägre än Honeycomb (3.0).

Vad händer om jag stannar kvar på Android Market?

googleplaystore

Detta är vad den nya Android-marknaden innehåller: Google Play Store / © NextPit

Om du bestämmer dig för att stanna kvar på Android Market är det helt möjligt. Bara du kommer inte åt alla tjänster som Google nu erbjuder. Så till skillnad från Android Market erbjuder Google Play Store också en butik med böcker, filmer och enheter förutom applikationer.

Hur byter jag från Android Market till Google Play Store?

Vissa versioner av Android 2.2 uppdaterades inte automatiskt – det här var mitt fall på HTC Wildfire S – eftersom en systemuppdatering behövdes. Kontrollera dina inställningar om en uppdatering inte väntar på dig: Inställningar> Om telefonen> Programuppdatering.

Om uppdateringen inte var automatisk finns det fortfarande ett sätt att ladda ner och installera Google Play Butik manuellt. För det behöver du bara ladda ner följande apk

Apk från Google Play Store

Ladda ner det direkt från din mobil eller på din dator och placera det sedan i din nedladdningsmapp via USB-kabel (se handledning för det). Hitta apk med din File Explorer, öppna den och installationen av Google Play Store börjar.

Och där går du! Säg hej till en helt ny marknad! Andra frågor, andra problem? Kolla in vårt forum i sektionerna Android Market och Google Play Store eller ämnena som föreslås nedan!