Android för nybörjare – Hur använder jag Instagram?

Android för nybörjare: vad är en processor?

De senaste månaderna är det svårt att inte ha hört talas om Instagram: ankomsten av fotoapplikationen på Android har väckt många reaktioner, glada och mindre glada, då har dess övertagande av Facebook för en miljard dollar spillt mycket ‘bläck. Efter att ha surft på modeeffekten har Instagram lagt sig in i vårt dagliga liv. Om du ännu inte känner till applikationen kommer vi i dag att förklara hur du använder den.

Innan du sätter igång några grundläggande punkter om Instragram: applikationen är gratis, fungerar som ett socialt nätverk och ger enkelt dina foton en liten vintage-touch med ett tjugotal filter till ditt förfogande. En annan viktig sak: applikationen är mobil, vilket innebär att dina foton bara skickas till webbplatser (som Facebook, Twitter) på din uttryckliga begäran.

Vi förklarar nu allt du behöver veta för att bli en Instagram-expert.

Ladda ner och installera Instagram

Två sätt att ladda ner Instagram: från din dator eller från din mobil. Gå till Play Store och starta installationen. Var dock försiktig, du måste ha en version av Android 2.2 eller senare.

Registrera

När Instagram väl är installerat är det första du blir ombedd din personliga information. Jag rekommenderar att du ger verklig information, som ditt fullständiga namn, så att dina vänner enkelt kan hitta dig. Observera dock att detta inte är nödvändigt och att det är vanlig praxis att anta en pseudonym, eftersom du också kan länka ditt konto till Facebook. I det här fallet visas dina kontakter automatiskt.

Skapa en fullständig profil

Ju mer fullständig din profil, desto mer kan du sticka ut från andra användare. Tack vare Instagram, lägg till en kort biografi (mitt liv, mitt arbete) för att presentera din smak och önskningar för världen. Om du har en webbplats att marknadsföra kan du också. Lägg till ett foto för att sätta ett ansikte på ett smeknamn. Sista steget, lägga till vänner: hitta vilken av dina vänner som redan finns på Instagram genom att konsultera dina Facebook- eller Twitter-kontaktlistor eller genom att använda sökformuläret.

Gränssnitt

Innan vi börjar ta bilder, låt oss ta en titt på hur gränssnittet fungerar. I mitten finns en bar med en kamera i mitten: logiskt sett är det tack vare det att du kommer att kunna ta bilder. Under husikonen visas de senaste bilderna av dina kontakter. Stjärnan visar de mest populära bilderna från Instagram-communityt: användbart för att hitta inspiration eller nya människor att följa. Hjärtat informerar dig om interaktioner med dina foton medan visitkortet presenterar din profil samt de olika alternativen och inställningarna.

Säg ost!

Här är det, det är äntligen dags att ta ditt första skott med Instagram. Tryck på knappen formad som en kamera. En skärm visas: välj om du vill använda blixten och om den använda kameran ska vara den främre eller den bakre. Ram, tryck på knappen. När fotot har tagits kan du lägga till filter, ramar eller områden med suddighet genom att spela med de olika knapparna. Om du vill redigera en bild som du redan har tagit väljer du ikonen som ser ut som ett litet berg till höger på skärmen.

Dela dina foton på sociala nätverk

När du har tagit den visas ditt foto automatiskt på Instagram. Om du också vill att den ska publiceras på dina andra sociala nätverk, ange det bara när fotot har bearbetats. Facebook, Twitter, Foursquare eller Tumblr väljer du. Tryck på den gröna skicka knappen och voila! Ditt arbete har förevigats!

Du borde nu veta allt om Instagram! Om du har andra frågor, lämna dem gärna i kommentarerna, vi svarar gärna på dem!

Om du gillade den här artikeln kan du hitta våra andra tips för Android-nybörjare här.