Android för nybörjare: Vad är en QR-kod?

Android för nybörjare: vad är en processor?

Du måste redan ha korsat dessa vita och svarta rutor som ser ut som streckkoder. De finns överallt: på annonser, på produktförpackningar, i tidningar … Dessa är de QR-koder, som många förvirrar med en enkel marknadsföringsåtgärd. I själva verket är dessa streckkoder ett sätt att få dig direkt till en sida, dra nytta av rabatter eller interagera med ett pappersmedium. Vi förklarar för dig idag hur man använder, läser eller genererar dem.

Hur använder jag en QR-kod?

QR-koden är därför en tvådimensionell streckkodstyp. Detta system gör det möjligt att lagra information av olika slag. Mer och mer populära i vårt dagliga liv uppfanns QR-koder för nästan 20 år sedan. Idag är det möjligt att läsa dem med kameran på din telefon och visa informationen direkt där, varför fler och fler företag använder den i sin kommunikation.

Vilken information finns i QR-koder?

QR-koder kan innehålla olika typer av information: text, bilder, videor, länkar till webbplatser eller Google Play-applikationssidor.

Hur kan vi läsa QR-koder?

För att kunna läsa QR-koder behöver du helt enkelt utrusta dig med en applikation, för det mesta gratis. Här är några som kan intressera dig:

Googles skyddsglasögon
QuickMark streckkodsläsare
QR Droid Privat
Norton Snap QR-kodläsare
QR streckkodsläsare
vInk QR Reader

När du har laddat ner din favoritapp är det bara att öppna den och använda din kamera för att fånga QR-koden. Var försiktig, i vissa fall är hantering lite farligare, när din enhet endast har en främre kamera till exempel (fallet med Nexus 7).

Hur skapar jag en QR-kod?

Det finns appar som hjälper dig att generera QR-koder, så ladda ner en och följ instruktionerna eftersom varje program är olika.

QR-kodgenerator
QRCodeLite (QR-kodgenerator)
Wifi QR-kodgenerator

Som alltid, om du stöter på några problem, kom gärna in på vårt forum. Om du gillade den här artikeln kan du hitta våra andra tips för Android-nybörjare här.