Android för nybörjare – Var finns mina appar?

Android för nybörjare: vad är en processor?

Du köpte eller fick en Android-enhet för första gången och därför behöver du all möjlig information som du hittar i vårt avsnitt Android för nybörjare. Du kanske redan har läst vår artikel om de viktigaste apparna som du behöver för din Android. Men där försökte du ladda ner dem och du kan inte hitta dem någonstans? Många av er ställer frågan: var är mina appar ?? Så här är svaret.

Oavsett om det är gratis eller betalda ansökningar, de är fortfarande i systemet. Oroa dig inte, de har inte gått iväg. För att komma igång måste du ha installerat Google Play, Google App-marknaden för att köpa dina appar. (om inte, ladda ner apk här och följ instruktionerna).

Allt du behöver göra är att öppna Google Play och sedan trycka på meny- eller inställningsknappen på din enhet. Du kommer att ha ett fönster med flera alternativ, inklusive “Mina applikationer”. Om du klickar på det kommer du först åt de installerade applikationerna. Svep åt höger så får du “Alla mina appar”. Det är denna sida som intresserar oss.

Mina applikationer -> Installerade -> Alla

Därifrån kan du installera dem igen på din enhet genom att klicka på dem. Den enda nackdelen är att dina data inte sparas om du har tappat bort din app (spelförlopp etc). Endast för applikationer som erbjuder dig att spara dina data i en molntjänst (internetlagringsutrymme) kan du återställa dina data. För andra applikationer, tveka inte att göra säkerhetskopior med till exempel Titanium Backup som fungerar från Cupcake 1.5.

Dessutom kan de köpta applikationerna köras på två terminaler samtidigt. Så om du har en surfplatta och en smartphone, oroa dig inte, den här processen låter dig installera dina appar på surfplattan och smarttelefonen.

Vad händer om det finns i AndroidPIT-appcentret?

App Center är ett slags centralt konto. Det är här du lagrar alla dina appar. Så det är detsamma, du kan ladda ner dina köpta appar här på någon av dina enheter. I applikationskategorin i App-centret har du fliken “Mina applikationer” längst ner. Det är här du kan synkronisera dem.

Tyckte du att den här artikeln var användbar? Behöver du mer råd: kolla in resten av vår Android-sektion för nybörjare om du inte hittar det du letar efter.