Android för nybörjare – Widgets

Android för nybörjare - Widgets

Häromdagen ställde min vän Arthur Jones, ivrig läsare av vår Android-sektion för nybörjare, mig fler och fler frågor om Android. Vad är en? Och varför är det då bättre än iPhone? Så jag förklarar de viktigaste skillnaderna för honom, anpassningen, möjligheten att lägga till en widget eller två … Och han ser upprörd ut och säger “A what?” “A WIDGET JONES!”. Hur som helst, en widget är den här:

Kärnan i Android kan nästan definieras i en widget. Det är ett av Androids kännetecken, eftersom det representerar personalisering i formuläret (du väljer att placera det där du vill och hur du vill) och i bakgrunden (du väljer det innehåll du behöver. ‘snabbt komma åt).

Vad är en widget?

För att uttrycka det enkelt är en widget en genväg placerad på huvudskärmen för att komma åt en applikation eller innehållet i en applikation utan att gå igenom den. Den här genvägen är användbar eftersom alla dina appar lagras i en applåda, som du måste öppna för att ta reda på det. Detta sparar mycket tid, eftersom du på ett ögonblick kan komma åt innehållet som är viktigt för dig utan att göra några gester. På iPhone finns det ingen: uppenbarligen finns alla applikationer redan på din hemsida.

Bland de mest använda har du: fotogalleriet, musikspelaren, klockan, väderprognosen, eventuellt horoskopet, busschema eller dagbok, hanteringen av ditt batteri etc etc. Och det som är bra är återigen att kunna välja dem, ändra dem, placera dem på den sida du väljer.

Vilka widgets?

Du kan installera widgetar på olika sätt: de skinn eller gränssnitt som tillverkarna har anpassat har redan nödvändigheter. Du kan fortfarande ladda ner dem från Google Play Butik eller använda dem från dina nedladdade applikationer.

Telefon widgets

För det mesta erbjuds dina widgets av Skins eller tillverkarens anpassade gränssnitt, inklusive tillverkaren Weather, Clock, Gallery, Music.

För att ändra dem, gå till eller sedan. Du kan också helt enkelt sätta fingret på en sida, lämna den tills den vibrerar och klicka på tecknen som visas och erbjuder att lägga till något.

Widgets ingår i vissa applikationer

Många applikationer erbjuder sina egna widgets. Detta är exempelvis:

AnyDo: denna listapplikation erbjuder dig flera widgets så att du direkt kan se de uppgifter du måste göra, samtidigt som du till exempel kontrollerar tiden och utan att behöva öppna hela din applikation.

Detta är också fallet för en Horoskopapplikation, som till exempel ger dig en sammanfattning av din dag enligt stjärnorna utan att du behöver anstränga dig för att öppna den eller till och med för att Facebook eller Shazam som som alla vet behöver hastighet!

Widgets att ladda ner

Widget Locker: Ännu snabbare än de andra, Widget Locker låter dig komma åt information direkt från din låsskärm. Du kan också anpassa dina swipes så att en åtgärd äger rum om du sveper åt höger (till exempel kameran) eller vänster.

Vackra widgets: Med den här applikationen kan du oändligt anpassa din klocka eller väderwidgets: grafik, antal täckta dagar, val från över 1000 modeller! Du kommer aldrig ångra iPhone igen!

Du kan också välja en viss widget (för en klocka, ett batteri etc).

Placera och ta bort en widget

Att placera dem är enkelt, du behöver bara välja det och sedan dra det till önskad sida. Beroende på versionen av Android kan de ändras, vilket är mycket praktiskt: du kan alltså skapa en sida med widgets (se ovan). För att radera dem måste du bara hålla fingret intryckt på en widget, som för ett program kan du sedan flytta det till papperskorgen.

Och här är arbetet! Tveka inte att ställa dina frågor och / eller ge dina råd om widgets, det blir bara bättre!

PS: om du inte förstod min vän Jones skämt kan jag förklara det för dig 🙂