Android-surfplattor med Bay Trail-processor för att anlända under andra kvartalet

intel-bay-trail

Vi har redan sett bärbara datorer och skiffer från Windows PC-tillverkare, drivna av Intel Bay Trail-processor, men det verkar som om fler enheter är i linje för att bli utrustade med Intels processor.

Under företagets resultatkonferenssamtal med analytiker nämnde Intels vd Brian Krzanich att Android-surfplattor med Intels senaste 64-bitars Bay Trail-processor borde träda på marknaden med andra kvartalet.

intel-bay-trail

”,” Sa han under Intels konferenssamtal för fjärde kvartalet.

Förra veckan på Consumers Electronics Show fanns det inga surfplattor med Intels Bay Trail Processor, inte ens på Intels monter. Men folk på Liliputing noterade att det fanns en tillverkare vid namn Fuhu som använde Intel Atom Z3740 Bay Trail-M-processorer i sina 8 tum och 12 tum DreamTab-tabletter.

64-bitarsprocessorn tillåter enheter att få mer minne som är begränsat till 4 GB eller mindre för 32-bitarsvarianten. Apple presenterade sitt A7 64-bitarschip som finns i iPhone 5S, iPad Air och iPad Mini med Retina och fick andra företag att tänka noga över sina produkter.

Om lanseringen sa Intels VD att vi borde förvänta oss några surfplattor till våren, så det finns en anständig sannolikhet att vi kan se några av dem vid MWC nästa månad.

Källa: CNET

Bildkredit: Digitala trender

Senaste Geeky Gadgets-erbjudanden