Audi RS7 är snabb och skottsäker

Audi RS7 är snabb och skottsäker

Ett företag som heter AddArmor har meddelat vad det påstår sig vara världens snabbaste pansarbil. Bilen började livet som en snabb Audi RS7 och uppgraderades sedan med AddArmors inbyggda pansarpaneler och ballistiska glas. I stället för att använda typiska stålskydd använder AddArmor APR RS7 polykarbonatkroppspaneler och ballistiskt glas med lager av polykarbonat som sägs vara tio gånger starkare än ballistiskt stål.

Medan polykarbonatpanelerna är starkare än stål väger de också 50% mindre. Panelerna är tillräckligt starka för att klara upprepade stötar och kan stoppa en .44 Magnum-runda. Pansarpläteringen och det speciella glaset tillför vikt på RS7 cirka 200 pund.

För att kompensera för den extra vikten säger företaget att bilen har ett speciellt prestandapaket som ger den 760 hk och 800 lb-ft vridmoment. Bilen kan nå 60 mph på 2,9 sekunder och 202 mph i övre änden. Det rullar på specialdäck som kan köras upp till 30 mil efter att ha skjutits flera gånger. Bilen har också en integrerad ramstötfångare, dörrchockhandtag och andra stötande vapen.

Senaste Geeky Gadgets-erbjudanden