Brandman skriver Google Glass App för att spara liv

Google Glass

Patrick Jackson är brandman från Rocky Mount, North Carolina, han har skrivit applikationer för Google Glass som är utformade för att rädda liv.

Patrick har skrivit ett antal applikationer för Google Glass, som inkluderar och applikation som dirigerar nödsamtal direkt till Google Glass.

Google Glass

Detta ger användaren av Google Glass information om händelsen, inklusive kartor och anteckningar från 911 callcenter, ta en titt på videon nedan.

Han har också skrivit en app för “hitta hydrant”, som är utformad för att snabbt hjälpa brandmännen att hitta närmaste hydrant, han arbetar också med ett antal andra applikationer.

En av apparna som Patrick arbetar med kommer att ge brandmännen planlösning till byggnader som de deltar i, den här typen av saker kan visa sig vara ovärderlig, eftersom brandmännen skulle veta byggnadens utformning innan de går in i den.

Apparna är tydligen ett pågående arbete, men också mycket imponerande, och det visar hur bärbar teknik som Google Glass och andra enheter kan användas för att göra brandmännens och andra människors jobb hur de riskerar deras liv säkrare.

Källa Google, Gizmodo

Senaste Geeky Gadgets-erbjudanden