Chevy Colorado sidogardinkrockkuddar distribueras under terrängkörning

Chevy Colorado sidogardinkrockkuddar distribueras under terrängkörning

Chevrolet har ett problem som den säger att den är medveten om. Frågan är för ägare av Colorado-lastbilen med 4 × 4 som tar sina lastbilar off-road och använder dem. Det har förekommit flera rapporter om sidogardinkrockkuddarna som används på dessa lastbilar.

Chevy säger, ”Vi är medvetna om att denna situation inträffar vid sällsynta tillfällen. Anledningen till att det skulle inträffa är att krockkuddar med huvudgardiner är utformade för att användas om avkänningssystemet förutspår att fordonet ska rulla på sidan. ”

Detta var ett olycka som jag bevittnade idag. Den enda som jag tog video av på den här leden, på ett av de svåraste hindren vi gjorde på vår plana spårtur. De kom hela vägen till toppen, och något orsakade krockkuddarna. Det är den pop du hör och kvinnan skriker. Det blir en dyr reparationsräkning …

Upplagt av Matt Gotowchikow lördag 8 september 2018

Chevy hade en liknande fråga med vissa Camaro-modeller som använde krockkuddar under tidigare körsituationer. Rapporter tyder på att Colorado-ägare drar i krockkuddesäkringen när de är på väg för att stoppa detta, inte en idealisk situation.

via Autoblog

Senaste Geeky Gadgets-erbjudanden