Fitbit slutar sälja Fitbit Force, återkallar produkten på grund av hudproblem

Fitbit Force

Nyligen har Fitbit slutat sälja sitt aktivitetsspårande armband eftersom flera användare har rapporterat om hudirritationsproblem, såsom utslag, kliande och torra fläckar och till och med blåsor, efter användning av enheten.

För dig som inte vet hjälper Fitbit Force armband dig att spåra steg, körd sträcka, brända kalorier, trappor klättrade och aktiva minuter hela dagen.

Fitbit Force

VD och medgrundare av Fitbit James Park nämnde på företagets blogg om frågan och att de återkallar produkten och ger ut återbetalningar. Han nämnde att endast 1,7 procent av användarna rapporterade hudrelaterade problem, men som företag bryr de sig om varje enskild kund och bestämde sig för att ta en djupare titt på vad som orsakar alla dessa problem.

Sent förra året började vi sälja Fitbit Force, vår mest avancerade aktivitetsspårare. Nyligen har några Force-användare rapporterat hudirritation. Medan endast 1,7% av Force-användare har rapporterat någon typ av hudirritation, bryr vi oss om alla våra kunder. På uppdrag av hela Fitbit-teamet vill jag be om ursäkt till alla berörda.

Vi har nu lärt oss tillräckligt för att vidta ytterligare åtgärder. Vi har slutat sälja Force och har beslutat att genomföra en frivillig återkallelse. Vi erbjuder en återbetalning direkt till konsumenterna för hela detaljhandelspriset.

För att ta reda på frågan anlitade företaget oberoende laboratorier och medicinska experter för att genomföra en grundlig utredning. Testresultaten visar att det inte finns några problem med batteriet eller de elektriska systemen, men materialet som används vid tillverkningen av Fitbit Force kan orsaka problem.

Testresultaten avslöjade också att användare troligen upplever allergisk kontaktdermatit, medan vissa av dem kan reagera på det nickel som finns i det kirurgiska rostfria stålet som används i enheten eller de material som används i remmen eller lim som används för att montera produkten.

Det är bra att se företaget agera i tid och återkalla produkten för att se till att det kan lösa problemen.

Källa: Fitbit, CNET

Senaste Geeky Gadgets-erbjudanden