Galaxy Buds Pro: Samsung lanserar sin version av "rumsligt ljud" från äpple

Galaxy Buds Pro: Samsung lanserar sin version av "rumsligt ljud" från äpple

Förutom den läckta designen är lite känt om den kommande Galaxy Buds Pro. Men läckta skärmdumpar från Samsungs följeslagare-app berättar lite mer om funktionerna i den sydkoreanska jättens framtida nya riktiga trådlösa hörlurar.

Det händer ofta att företag placerar indikationer på kommande enheter i sina applikationer, vilket är en glädje för nyfikna. Det är precis vad som hände med Samsung-appen som låter dig styra dina hörlurar.

Faktum är att den senaste läckan inte bara bekräftar designen av Galaxy Buds Pro och namnet på de nya hörlurarna, men det antyder också avancerad ANC-kontroll, röstigenkänning och 3D-ljud. Låt oss titta närmare på de funktioner som inte tidigare fanns tillgängliga i Galaxy Buds + eller Buds Live.

Omdesignad ANC-kontroller och -hantering

Nu kan ANC i Samsung Galaxy Buds Pro justeras med en enkel växling av ANC via ett trestegsval. Här kan du inte bara slå på eller av den aktiva brusreduceringen utan också ställa in den på “Ambient Sound” om du vill förstärka omgivande ljud.

Galaxy Buds Pro-gränssnitt 1

Så här ser gränssnittsappsgränssnittet till Galaxy Buds Pro ut. / © Samsung via Tim Schneeberger

“Ambient Sound” ska skicka externa ljud från de inbyggda mikrofonerna direkt in i användarens öra. I detta genomskinliga läge är användarna därför inte helt kopplade från omvärlden och kan fortfarande reagera i exempelvis trafik.

Galaxy Buds Pro: 3D röst- och ljudigenkänning på programmet

Integrationen av röstigenkänning är ny för Galaxy Buds Pro. Om hörlurarna upptäcker att du pratar med någon kommer volymen för den aktuella uppspelningen att sänkas automatiskt. Samtidigt kommer det ovannämnda “omgivande ljud” -läget också att aktiveras så att du kan höra svaret från den andra parten.

Om ingen konversation upptäcks under 5, 10 eller 15 sekunder stängs systemet automatiskt av. Valfritt bör en av hörlurarna också kunna justeras för att lyssna på konversationer.

Galaxy Buds Pro-gränssnitt 2

Några andra funktioner i Samsung-appen. / © Samsung via Tim Schneeberger

En annan nyhet är vad Samsung kallar “3D-ljud för videor”, vilket påminner om Apples “Spatial Audio” som du kan använda med AirPods Pro och Max sedan iOS 14. Här skapar hörlurarna surroundljud vilket lovar en bättre upplevelse när du tittar på filmer.

Enligt den läckta informationen är förutsättningen för att använda Samsungs 3D-ljud att använda Galaxy Buds Pro i kombination med en Samsung-smartphone som kör Android 11. Enligt rykten är presentationsdatumet för Samsung Galaxy Buds Pro är för närvarande inställd till 14 januari 2021, tillsammans med Galaxy S21s.