Google Maps lägger till viktig funktion mot Covid 19

Google Maps lägger till viktig funktion mot Covid 19

Med en uppdatering till Google Maps vill sökmotorjätten förbättra hanteringen av Covid-19-epidemin. Detta bör göra den nuvarande situationen i de olika regionerna mer känd.

Som Google meddelade i ett nyligen blogginlägg kommer de snart att lägga till en användbar funktion i Google Maps. Den här veckan kommer lokal information om spridningen av coronavirus att sammanfattas i en ny översikt och göras tillgänglig.

Detta nya lager, som kan aktiveras på begäran, visar i genomsnitt sju dagars rapporterade fall per 100 000 personer i den valda regionen. En liten ikon läggs till för att ange om antalet fall för närvarande ökar eller minskar. Denna information åtföljs av färgad kläckning, vilket gör det lätt att se hur situationen i Covid är i en region.

I en ny uppdatering vill Google visa lokal information om koronaviruset i Google Maps / © Google

220 länder som berörs av denna funktion

Enligt Google ska informationen finnas tillgänglig i de 220 länder och territorier som täcks av Google Maps. Baserat på dessa uppgifter visas information om en stat tillsammans med mer detaljerade detaljer, såsom land, provins eller till och med stad, om dessa data är tillgängliga.

Google tar emot uppgifterna från flera källor, inklusive Johns Hopkins University, New York Times och Wikipedia. Dessa får i sin tur sin information från organisationer som Världshälsoorganisationen (WHO), hälsoministerier och lokala myndigheter eller sjukhus. Dessa datakällor används redan av Google i sina regelbundna sökningar för att ge viktig information om koronaviruset.

Google säger att nya Google Maps-funktioner för iOS och Android borde vara tillgängliga den här veckan. De nya data kan sedan aktiveras om du vill använda lagerverktyget i det övre högra hörnet av appen, där du till exempel redan kan hitta satellit- eller terrängvy. Företaget sa inte om och när uppdateringen också kommer att nå webbversionen.