Helt nya Mazda3 rullar på scenen i LA

Helt nya Mazda3 rullar på scenen i LA

Mazda har presenterat sin helt nya Mazda3 på LA Auto Show och den helt nydesignade modellen är en global bil. Den första marknaden för att få den kommer att vara Nordamerika i början av 2019. Mazda säger att bilen har ett ”moget Kodo” designspråk, och det är en mycket snygg bil.

De delar samma namn, men hatchback- och sedanmodellerna har olika “personligheter” med Mazda som säger att hatchbacken är “känslomässig” och sedan är “elegant”. Båda har den nya Skyactiv-Vehicle Architecture och kommer att innehålla de senaste Skyactiv-X-, Skyactiv-G- och Skyactiv-D-motorerna.

Mazda erbjuder inga hårda specifikationer för motorn just nu. Prisinformation och tillgängliga alternativ är oanmälda. “Den helt nya Mazda3 vi presenterar idag börjar en ny era för Mazda”, säger Akira Marumoto, Mazdas representativa direktör, VD och koncernchef. ”Nästa generation av Mazda-bilar kommer att öka värdet av bilägarupplevelsen. Även om dessa produkter kommer vi ytterligare att höja Mazdas varumärkesvärde och arbeta mot vårt mål att bygga starka obligationer med kunder över hela världen. ”

via Mazda

Senaste Geeky Gadgets-erbjudanden