Högsta domstolen beslutar om teckningsoptioner för mobiltelefonsökningar

Supreme Court

Det har redan beslutats att polisen inte behöver en teckningsoption för att spåra din mobiltelefons GPS-signal, men hur är det med att faktiskt gripa och söka i din mobiltelefon? De flesta stater antar att det också kan göras utan att det behövs en teckningsoption, men Högsta domstolen är nu inställd på att avgöra direkt på ett eller annat sätt i två ärenden som rör insamling av bevis genom mobiltelefonsökning utan teckningsoptioner.

högsta domstolen

Högsta domstolens mobiltelefon

Det är ett argument som slutligen skulle hända så småningom. Mobiltelefoner, särskilt smartphones, har blivit inblandade i samhället och fungerar som bärbara datorer som bär mer känslig information än många människors stationära datorer. Det krävs en teckningsoption för att göra vad som helst med det senare, vilket får mig att tro att Högsta domstolen kommer att kräva en teckningsoption för sökning och beslag av den förra.

Jag leder inte riktigt på det här sättet eftersom jag inte tänker bedriva någon kriminell verksamhet på min mobiltelefon, men det kan vara en stor fråga som i hög grad påverkar framtida lagstiftning. Å ena sidan tycker jag att polisen borde kunna göra sitt jobb med så lite hinder som det är rimligt möjligt, men å andra sidan vill jag inte att någon officer slumpmässigt tar min telefon och går igenom den. Naturligtvis är det typ av vad lösenord är för.

Källa – Engadget

Senaste Geeky Gadgets-erbjudanden