Honda ersätter sidospeglar med elektriska fordon med kameror

Honda replaces car side mirrors with cameras

Honda ersätter bilens sidospeglar med kameror

Den här veckan har Honda bekräftat att det nya elektriska fordonet Honda e kommer att utrustas som standard med sitt nya sidokamera-spegelsystem när bilen kommer i produktion. Sidokamerans spegelsystem ersätter konventionella sidospeglar på ett fordon med kompaktkameror. Förse förare med levande bilder på två sex-tums skärmar inuti fordonet. Dessa skärmar är integrerade i vardera änden av instrumentpanelen och ergonomiskt placerade säger Honda för att säkerställa en naturlig känsla och vision för föraren.

Sidokamerans spegelsystem

Honda förklarar lite mer ”Den optimala positioneringen av sidokamerans spegelsystemkameror ger en mängd säkerhetsfördelar. Föraren kan välja mellan “normal sikt” och “vid sikt” via fordonsinställningarna, förlänger synfältet längre än med konventionella sidospeglar och minskar blinda fläckar med cirka 10% i normal sikt och cirka 50% i vid sikt. Ytterligare fördelar upplevs när backväxel väljs, riktlinjer visas på sidovyskärmarna utöver en förbättrad kameravinkel, vilket ökar synligheten. Kameraenhetens höljen är också avsiktligt formade för att förhindra vattendroppar på linsen, med en vattenavvisande beläggning på linsytorna för att avskräcka eventuell annan kvarvarande vattenbildning. ”

”Ljusnivåerna på de inre skärmarna justeras automatiskt utifrån rådande ljusförhållanden. Omfattande testning och utveckling har genomförts för att säkerställa att sidokameraspegelsystemet ger överlägsen synlighet i dåligt väder, svagt ljus och nattförhållanden utan bländning eller bländning. Detta ger förare större tydlighet och medvetenhet om omgivande föremål än konventionella sidospeglar under alla förhållanden. ”

Produktionsversionen av Honda e kommer att presenteras senare i år och kunder kan boka en prioriterad beställning online i Storbritannien, Tyskland, Frankrike och Norge eller registrera sitt intresse på andra europeiska marknader via den officiella Hondas webbplats. För mer information om det nya Side Camera Mirror System, hoppa över till det officiella Honda-nyhetsrummet genom att följa länken nedan.

Källa: Honda

Senaste Geeky Gadgets-erbjudanden