iPhone 12 Mini: Pris, släppdatum och tekniskt ark för Apples kompakta smartphone

iPhone 12 Mini: Pris, släppdatum och tekniskt ark för Apples kompakta smartphone

Apple presenterade sin nya iPhone 12 på tisdagen den 13 oktober. Överraskning, iPhone Mini, porten till Apples avancerade katalog kommer att säljas från 809 € och erbjuder exakt samma tekniska ark som storebror, iPhone 12, bara i ett mer kompakt format.

Det är inte bara HomePod Mini som placerar smårätter i de stora lådorna. Bionic A14-chip, Super Retina XDR-skärm, dubbelfotomodul … Förutom iPhone 12 erbjuder Apple sin smartphone i en “Mini” -version. IPhone 12 Mini erbjuder allt som iPhone 12 har, men i mindre storlek, med en 5,4-tums skärm men en formfaktor men ännu kompaktare än de gamla 4,7-tumsmodellerna.

Han är liten, men han är tapper!

Precis som med iPhone 12 drivs iPhone 12 Mini av Apples senaste Bionic A14-chip som är upp till 50% kraftfullare än någon annan mobil SoC på marknaden. Som ofta är fallet säkerhetskopierar Apple sina löften med ganska vaga siffror och procentsatser, men med tanke på prestandan för sina tidigare marker kan vi ta dem på deras ord.

Chipet etsas i 5 nmn med 11,8 miljarder transistorer. Artificiell intelligens har också förbättrats med en ny 16-kärnig Neural Engine som kan driva 11 TOPS (Trillions Operations Per Seconds).

Som alltid med Apple, ingen data om tillgängligt RAM eller batteriladdningskapacitet. Apple behåller USB-C-anslutningen till blixtnedslag.

IPhone 12 Mini (5,4 tum) till vänster och en äldre, mindre kompakt, 4,7-tums iPhone. / © Apple; Skärmdump: NextPit

En dubbel fotomodul

IPhone 12 Mini är utrustad med två fotomoduler som den grundläggande iPhone 12:

en 12 MP vidvinkelsensor med en f / 1.6-lins, motsvarande 26 mm, OIS och en 7-linsdesign en 12 MP ultra-vidvinkel med f / 2.4 bländare, 5 linser, 13 mm motsvarande och en FOV 120 °

Men det mesta görs på mjukvarunivå. Apple har tittat mer ingående på beräkningsbilder för att förbättra ljushanteringen med förbättrat HDR och nattläge. Inkrementella funktioner som kommer att vara omärkliga på papper och som i huvudsak är baserade på Neural Engine (den djupa inlärningsmotorn) som invigdes på iPhone 11 förra året.

Skärmdump 2020 10 13 kl 19.32.59

Den dubbla fotomodulen på iPhone 12 Mini, samma som den grundläggande iPhone 12. / © Apple; Skärmdump: NextPit

En nästan “okrossbar” skärm

Som förklarat använder designen av iPhone 12 Mini koder för iPhone 4 med en rak metallram och “keramiska sköld” -fasader.

Det är ett glassignat Corning (Gorilla Glass) speciellt utformat för Apple med ett glas som är 4x starkare än den komponent som vanligtvis används på Gorilla Glass.

Den 5,4-tums skärmen är baserad på Oled Super Retina XDR-teknik, med en upplösning på 460 ppi (på iPhone 12, ej specificerad på iPhone Mini). Till skillnad från läckorna har ingen uppdateringsfrekvens på 120 Hz, och skärmen, med ganska tunna kanter, behåller fortfarande ett mycket stort hack för att rymma Face ID-enheten.

Designen är fortfarande rundad, men kanterna är mer vinklade och påminner om designen på iPhone 4. Den kommer att finnas i 5 färger: svart, vit, produktröd, underbar blå, grön och vit.

5G-kompatibel

5G på iPhone 12 Mini sägs erbjuda förbättrade hastigheter för snabbare nedladdningar, bättre videostreamingkvalitet, mer responsivt spel, realtidsinteraktivitet i appar, högupplöst FaceTime och mer, enligt Apple. .

Kunder kan också dra nytta av en snabb och säker anslutning, vilket minskar behovet av att ansluta till offentliga Wi-Fi-hotspots. Med de flesta 5G-banden på en smartphone erbjuder iPhone 12-modellerna den största 5G-täckningen i världen, enligt Apple.

Men detta argument, som jag kommer att berätta om i en artikel i morgon morgon, handlar mestadels om amerikanska modeller som stöder millimetervåg, den högfrekventa versionen av 5G, så att iPhone 12 Mini når hastigheter upp till 4 Gbps, även i tätbefolkade områden.

Modellerna iPhone 12 och iPhone 12 Mini har också “Smart Data” -läge, vilket förlänger batteriets livslängd genom att intelligent bedöma 5G-behov och balansera dataanvändning, hastighet och kraft. i realtid.

IPhone 12 Mini-pris och släppdatum

I år kommer lanseringen av iPhone 12-serien att ske i två steg. Inledningsvis kommer iPhone 12 och iPhone 12 Pro att säljas på fredagen den 16 oktober för förbeställning. Släppdatumet i butikerna är å andra sidan inställt till fredagen den 23 oktober.

Därefter lanserar Apple förbeställningar för iPhone 12 Mini och 12 Pro Max fredagen den 6 november. Släppdatum är planerat till fredagen den 13 november.

Därför kommer iPhone 12 Mini att säljas till ett pris av 809 €, samma pris som iPhone 11 2019, för 64 GB-versionen. 128 GB och 256 GB versioner kommer att säljas för 859 € respektive 979 €. Underlåtenhet att vara billigare kommer vissa att applådera att Apple inte har höjt priserna på sina smartphones med tillägget av 5G.

Vad tycker du om den här iPhone 12 Mini? Är dess mer kompakta formfaktor intressant?