iPhone 12: Pris, utgivningsdatum och tekniskt ark för Apples flaggskepp

iPhone 12: Pris, utgivningsdatum och tekniskt ark för Apples flaggskepp

Apple presenterade idag den nya generationen iPhone vid ett virtuellt evenemang. Förutom en ny Pro och Pro Max duo och en Mini-modell fanns det naturligtvis också iPhone 12 alls.

Även om Android-fans gäspar av trötthet här och praktisk användning fortfarande är begränsad i Europa, ja, den nya iPhone 12 är 5G-klar precis som de andra tre iPhone 12 Pro- och Pro Max-modellerna. och iPhone 12 Mini.

Skärmdump 2020 10 13 kl 19.19.20

Stora projekt, men för närvarande troligen fortfarande begränsad användning: Hans Vestberg, från Verizon, deltog också i presskonferensen. / © Apple; Skärmdump: NextPit

Det blir spännande på utsidan: iPhone 12 har återgått till Apples andra stora smartphone-iteration. Fram och bak är inte längre rundade, utan plana. Så istället för en smidig övergång till sidorna finns det skarpa kanter. Jag är nyfiken på att testa den haptiska återkopplingen.

Även om skärmen på iPhone 12 har samma storlek som iPhone 11 (6,1 tum) har den blivit lite mindre. Enligt Apple har kanterna på skärmen krympt med 11%. Smarttelefonen ska också förbruka 15% mindre volym i fickan och vara 16% lättare.

Skärmdump 2020 10 13 kl 19.20.46

Designen har ett retro och kompakt utseende. / © Apple; skärmdump: NextPit

På tal om skärmen: Super Retina XDR-skärmen har fördubblat upplösningen, hanterar 1200 nits och uppfyller alla typer av specifikationer som Dolby Vision eller HDR10. Tack vare “Ceramic Shield”, utvecklat i samarbete med skaparen av Gorilla Glass, Corning, skulle iPhone 12 också vara särskilt motståndskraftig mot stötar.

Under huven finns Apples nya A14 Bionic SoC. Tack vare en 5 nanometerprocess och 40% fler transistorer lovar Cupertino återigen nya prestandaposter – prestationen förväntas överstiga den för tävlingen med 50%. Förbättringar har också gjorts av neuralmotorn, som nu har 16 kärnor och erbjuder 11 biljoner operationer per sekund.

Skärmdump 2020 10 13 kl 19.31.34

League of Legend kommer till iPhone / © Apple; Skärmdump: NextPit

Som en del av detta har skapandet av League of Legend WildRift för iOS tillkännagivits, vilket borde tilltala spelare – jag hör Julia och Antoine heja på det. – Uh, nej … (det är Antoine, ledsen att fastna här, men jag ser detta partnerskap mer som ett försök att samla de två mest giftiga fanbaserna i världen, kom igen, jag går ut).

Apple har också trummat för spelare med 5G. Under optimala förhållanden bör 3,5 Gbit per sekund vara möjlig, med stödda mmWave-frekvenser i USA till och med över 4,0 GBit per sekund. I allmänhet bör hastigheten vara över 1 Gbit per sekund – och om hastigheten inte behövs byter iPhone till LTE-läge för att spara ström.

Skärmdump 2020 10 13 kl 19.23.07

IPhone 12 finns i alla 5 nya färger med den nya underbara blått. / © Apple; Skärmdump: NextPit

Och naturligtvis fanns det också några nya funktioner för kamerorna. Vad som är nytt är att alla kameror nu stöder nattläge – så förutom 12 megapixels huvudkamera finns det också ultravidvinkelkamera och den fristående kameran.

För videoläge finns det nu också ett nattläge, speciellt för tidsfördröjningsvideor, men iPhone Pro-seriens RAW-läge kommer förmodligen inte fram till iPhone 12.

Förutom designen har en annan relikvie från Apple firat sin återkomst: MagSafe. Baksidan har nu magneter som inte bara håller Qi trådlösa laddarens uttag exakt på plats, utan också alla typer av andra tillbehör, inklusive en miniplånbok.

Skärmdump 2020 10 13 kl 19.37.11

MagSafe är tillbaka! Det är dock lite annorlunda än vad som hände med MacBooks då / © Apple; Skärmdump: NextPit

Släppdatum och pris för iPhone 12

I år kommer lanseringen av iPhone 12-serien att ske i två steg. Inledningsvis kommer iPhone 12 och iPhone 12 Pro att säljas på fredagen den 16 oktober för förbeställning. Släppdatumet i butikerna är å andra sidan inställt till fredagen den 23 oktober.

Därefter lanserar Apple förbeställningar för iPhone 12 Mini och 12 Pro Max fredagen den 6 november. Släppdatum är planerat till fredagen den 13 november. IPhone 12 kommer att säljas för 909 € för 64 GB-versionen, 959 € för 128 GB och 1079 för 256 GB-versionen.

Vad tycker du om den nya iPhone 12? Jag ser fram emot dina kommentarer! (inte jag, ja det är fortfarande Antoine).