iPhone 12 Pro, Pro Max: Pris, släppdatum och tekniskt blad för flaggskeppet "Ultra" från äpple

MagSafe på iPhone: Var försiktig när du väljer laddaren

Apple avslöjade 4 iPhones 12 under den 14 oktober keynote, alla 5G-redo och två av dem är återigen “pro” -versioner. Här är alla detaljer om iPhone 12 Pro och iPhone 12 Pro Max.

IPhone 12 Pro är officiell. Förutom den dyrare nya iPhone släppte det amerikanska företaget också den grundläggande versionen av iPhone 12 och en ny medlem i serien som heter iPhone 12 Mini.

Apples nya flaggskepp kommer troligen att göra några Apple-fans besvikna och kommer återigen att framkalla onda skratt från Android-användare. Jag antar att det är som slutet på Michael Jacksons thriller. Jag tänder tänderna och försöker ignorera det, men besvikelsen med iPhone 12 Pro är enorm.

Apples iPhone 12 Pro levereras med A14 Bionic

IPhone 12 Pro, som alla andra modeller, är utrustad med Apples A14 Bionic, som också finns i den tidigare introducerade Apple iPad Air 2020, och som var den första processorn för smartphone som ska tillverkas med 5 nm-processen (11,8 miljarder transistorer, 6-kärnig CPU, enligt Apple 50% snabbare än “andra” smartphone-processorer, det snabbaste grafikchipet för “någon annan” smartphone) .

Skillnaden är att Apple har ett 5G-modem. I den meningen är iPhone 12 Pro framtidssäker och till och med före sin tid. För att vi inte riktigt kan dra nytta av 5G i Europa just nu.

Den nya trippelkameran på iPhone 12 Pro / © Apple Insider

Desto vackrare skulle det ha varit en avancerad 120Hz-skärm som är lämplig för år 2020. Tekniska kritiker som jag kanske är mer benägna än andra att bli generade av det oflatterande utseendet på en osmakande skärm. 60 Hz i vardagen. Ändå kunde en högre uppdateringsfrekvens ha gjort stor skillnad med den nya iPhone.

iPhone 12 Pro: Fokusera på den tredubbla fotomodulen

Annars använder Apple en 6,1-tums skärm på iPhone 12 Pro och en 6,7-tums panel på Max-versionen. Ceramic Shield ska skydda skärmen på Apples iPhone 12 Pro från repor bättre än någonsin. Max-versionen har den största skärmen någonsin inbyggd i en iPhone.

Återigen finns det en trippelkamera på baksidan, men den här gången med ett teleobjektiv med 4x optik istället för sin föregångares dubbla zoom. Apple lanserade också Apple ProRaw, som ska ta fotokvaliteten till en ny nivå. “ProRaw” arbetar med artificiell intelligens och alla “processorkomponenter” för att kombinera flera lager av en bild till ett bra övergripande resultat.

HDR-videoinspelning har också spelat en viktig roll i lanseringen av den nya iPhone 12 Pro. Smarttelefonen kan fånga fler färger i Dolby Vision HDR, vilket skulle förbättra antalet bilder per sekund (upp till 60). Dessutom skulle videoredigering på iPhone 12 ha tagits till nästa nivå.

Apple visade några intressanta videor i öppningstalen som spelades in med iPhone 12 Pro. Enligt Apple är iPhone 12 Pro designad för “proffs” och skulle vara en perfekt följeslagare för foto- och videokonstnärer.

Den nya MagSafe för iPhone är intressant. Apple har installerat en magnet på baksidan av fodralet, vilket gör att du kan placera nya tillbehör som fodral eller laddningsalternativ för iPhone. Apple hävdar att de använder återvunna magneter för detta ändamål. Under konferensen presenterades också en laddningsmatta som gör att iPhone och Apple Watch kan laddas samtidigt. Det verkar vara Apples lösning för den efterlängtade “Apple AirPower” laddmattan.

Pris och släppdatum för iPhone 12 Pro och iPhone 12 Pro Max

I år kommer lanseringen av iPhone 12-serien att ske i två steg. Inledningsvis kommer iPhone 12 och iPhone 12 Pro att säljas på fredagen den 16 oktober för förbeställning. Släppdatumet i butikerna är å andra sidan inställt till fredagen den 23 oktober.

Därefter lanserar Apple förbeställningar för iPhone 12 Mini och 12 Pro Max fredagen den 6 november. Släppdatum är planerat till fredagen den 13 november.

IPhone 12 Pro kommer därför att säljas till ett pris av 1159 € i 128 GB-version, 1279 € i 256 GB-version och 1509 € och 512 GB-version. Max-versionen kommer att säljas för 100 € dyrare varje gång, därför 1259 € i 128 GB, 1379 € i 256 GB och 1609 € i 512 GB.

Underlåtenhet att vara billigare kommer vissa att applådera att Apple inte har höjt priserna på sina smartphones med tillägget av 5G. Vad tycker du om den här iPhone 12 Pro och dess Max-variant? Tycker du att iPhone 12 Pro har styrkor i jämförelse med ultra premium Android-flaggskepp som är samma pris?