Lamborghini Aventador SVJ tar Nürburgring Lap Record från Porsche 911 GT2 RS

Lamborghini Aventador SVJ

Lamborghini Aventador SVJ

Den nya Lamborghini Aventador SVJ retades nyligen på video vid Nürburgring, bilen visades kamouflerad i en video och det har inte avslöjats att nya Aventador har tagit banan.

Det tidigare rekordet 6: 47.3 hölls av Porsche 911 GT2 RS, detta sattes i september förra året.

Lmaborghinis nya rekord på 6.44.97 är 2.27 sekunder snabbare än Porsche 911 GT2 RS och nya Aventador är nu världsrekordinnehavaren för Nürburgring. Du kan se att den nya varvrekordet sätts inifrån bilen i videon nedan.

”Aventador SVJ tar suffixet Jota, enligt Lamborghini-traditionen för att beteckna en bils spårfokuserade talang. Denna nya bil är konvergensen mellan Lamborghini-teknologier för att producera en supersportbil som överskrider nuvarande prestandamätvärden, säger Automobili Lamborghini ordförande och verkställande direktör, Stefano Domenicali. ”Dess tid som Nürburgring-rekordhållare, även innan den presenterades under Monterey Car Week i Kalifornien i augusti, stöder Lamborghinis kompetens att tillämpa superlativ designteknik och banbrytande teknik. SVJ är en supersportbil på toppnivå, samtidigt som den garanterar enastående körglädje. ”

Lamborghini Aventador SVJ

Lamborghini presenterar sin nya Lamborghini Aventador SVJ vid Monteray-bilveckan i USA nästa månad. Du kan läsa mer om bilen och det nya världsrekordet på länken nedan.

Källa Lamborghini

Senaste Geeky Gadgets-erbjudanden