McLaren Elva Speedster-produktion minskade med 150 enheter

McLaren Elva Speedster-produktion minskade med 150 enheter

McLaren VD Mike Flewitt har meddelat att antalet Elva speedsterbilar som biltillverkaren kommer att producera har minskat avsevärt. McLaren avsåg ursprungligen att producera 399 enheter och har meddelat att de nu kommer att producera 249 enheter. När det gäller varför den betydande produktionsminskningen säger Flewitt att “feedback från våra kunder” visar att bilen borde vara mer exklusiv, så de begränsade produktionen till 249 enheter.

Varje Elva roadster kommer att sälja för 1,7 miljoner dollar. Det är extremt svårt att tro att McLaren skulle avbryta beställningar som den redan hade tagit och returnera pengar till köpare. Det är mer troligt att biltillverkaren inte kunde sälja alla enheter och inte ville undvika sitt produktionsmål.

Detta skulle inte vara första gången McLaren justerar sina produktionsplaner. Under produktionen av den legendariska F1-vägbilen för 20 år sedan var efterfrågan inte där, så produktionen avslutades efter att 106 racerchassier tillverkades. Även med den reducerade effekten på 249 enheter visar rapporter att McLaren fortfarande tar order.

via Autoblog

Senaste Geeky Gadgets-erbjudanden