Microsoft minskar enligt uppgift Windows 8.1-licensavgifter med 70 procent för att öka försäljningen

Windows 8.1

Windows 8.1 kanske inte är det mest populära operativsystemet från det Redmond-baserade företaget och fick sin rättvisa andel av kritiken från användarna, liksom en stark konkurrens från andra företags lågpresterande erbjudanden som Chromebooks.

En ny rapport från Bloomberg, med hänvisning till personer som är bekanta med saken, föreslår att Microsoft enligt uppgift planerar att minska Windows 8.1-licenskostnaderna med 70 procent för tillverkare av lågkostnadsdatorer och surfplattor för att motverka de billiga erbjudandenen från Google Chromebooks.

Windows 8.1

Enligt Bloomberg kommer tillverkare att debiteras $ 15 för att licensiera Windows 8.1 och installera det på enheter som kostar mindre än $ 250 istället för den vanliga $ 50-avgiften, säger källorna som inte vill bli namngivna. Rabatten gäller för alla enheter utan begränsningar för storlek eller typ av enhet om den uppfyller kravet på prisgräns. Detaljerna är inte offentliga ännu, men om det är sant, borde det vara under de kommande veckorna.

Genom att erbjuda sådana incitament kan Microsoft hjälpa tillverkare att öka produktionen av Windows-baserade surfplattor som ligger under lågprisgränsen och motverka den starka konkurrensen från Chromebooks som kör Googles operativsystem och som är billigare än en majoritet av Windows-baserade bärbara datorer / tabletter.

Microsoft försöker påskynda utveckling och introduktion av nya enheter. Dessutom är det inte nödvändigt att enheterna är kompatibla med pekskärm för att klara logotypcertifiering. Windows 8 har sålt över 200 miljoner licenser sedan dess, men det står fortfarande inför en långsam antagningsgrad jämfört med Windows 7, som nu kallas nästa Windows XP.

Vad tycker du om detta nya drag från Redmond-jätten?

Källa: Bloomberg

Senaste Geeky Gadgets-erbjudanden