Nexus 4 kommer! Snabbt! Hur säljer jag din smartphone?

 Nexus 4 kommer!  Snabbt!  Hur säljer jag din smartphone?

Många väntar ivrigt på lanseringen av Nexus 4, som kommer att vara den 13 november. Det är dags att dela med din smartphone, vilket har gett oss god och lojal service. Men var och hur? Flera lösningar är tillgängliga för dig, här är de.

Säkerhetskopiera dina data

Först och främst måste du placera dina data på ett säkert ställe så att du sedan kan överföra dem till din nya enhet. Det enklaste sättet är att synkronisera dina data via Google. För att göra detta, gå till inställningar → Säkerhetskopiera och återställa → markera rutan Säkerhetskopiera mina data. Observera att denna synkronisering inte gäller dina personliga ringsignaler, bilder och foton. För att behålla dessa behöver du bara kopiera och klistra in dem via USB på din dator, till exempel. För andra typer av data, till exempel SMS-konversationer, kommer du att använda en säkerhetskopieringsapplikation, till exempel Titanium Backup.

Ta bort dina data

Nu är det dags att renovera din smartphone.
Om du hade rotat din smartphone är det dags att rota den och låsa om startladdaren. Förfarandet är annorlunda för varje enhet och går från det enklaste (Galaxy Nexus …) till det mest komplicerade. Det viktigaste är att leverera en enhet utan ingripande till köparen.

Rean

Sätt dig själv i köparens skor: vad inspirerar dig mest? En annons med två meningar, inget foto och full av misstag? Eller en med välgjorda foton, en rengjord kamera och exakta (tekniska) detaljer.

På vilken plattform?

Annonswebbplatserna:

Prisminister Ebay Amazon

Nackdelen är avgifterna. De är varierande och ibland inte riktigt intressanta för en engångsåterförsäljare (återförsäljning på Amazon Marketplace kräver att du betalar ett abonnemang). Vissa erbjuder säkra betalningsmetoder (Paypal till exempel). Du måste dock vara vaksam och respektera några sunt förnuft: att ha god kommunikation med köparen, inte acceptera checkar etc.

Gratis annonswebbplatser och forum

Webbplatser som Le Bon Coin är särskilt rika på annonser

Webbplatser för återköp / återvinning av mobila enheter

Forskningen “mobil återvinning” visar att det finns många:

Att notera det traditionella operatörer har alla minst en mobilåterköpswebbplats, officiell eller inte: Orange, SFR och Bouygues.

Andra webbplatser kan hjälpa dig att hitta dig själv, till exempel argus du mobile eller jämföra återvinning. Det finns naturligtvis andra återköpssidor för prisjämförelser, du kan helt enkelt söka efter ”mobil återvinningsjämförare” på Internet, till exempel.

Tveka inte att konsultera köps / säljsektionen i AndroidPIT Forum också!