Oppo Find X3: En ny Sony-fotosensor är under utveckling

Oppo Find X3: En ny Sony-fotosensor är under utveckling

Oppo och Sony arbetar enligt uppgift med en ny IMX789-fotosensor för det kommande Oppo Find X3-flaggskeppet, enligt en kinesisk läckare.

Denna inofficiella information avslöjades av den kinesiska läckaren Digital Chat Station på Weibo måndagen den 28 december, den här nya IMX789-sensorn skulle vara den direkta efterföljaren till IMX689, själv född av samma Sony-Oppo-partnerskap och invigdes på ‘Oppo Find X2 Pro tidigt 2020.

Denna IMX 789 bör komma över till andra tillverkare över tiden, men Oppo skulle dra nytta av en tillfällig exklusivitet för sina flaggskeppsmodeller 2021. Den nuvarande sensorn, Sony IMX689 som också utrustar OnePlus 8 Pro, är redan mycket konkurrenskraftig på foto på smarttelefonmarknaden.

Efterföljaren till den redan mycket bra Sony IMX689

IMX är imponerande dimensionerad för en 1 / 1,45-tums eller 11,2 mm diagonal smarttelefonsensor och har en upplösning på 48 megapixlar och kan producera 12 miljoner pixlar på 2,24 µm vardera med ljud. Quad Bayer-filter.

Dess efterföljare, för tillfället hypotetisk, kunde bara göra bättre än IMX689: s redan mycket övertygande prestanda på det nuvarande flaggskeppet Oppo och OnePlus. Speciellt om vi hittar den inbyggda dubbla ISO som reagerar på Find X2 Pro olika beroende på ljusscenarierna.

Om lanseringen av Sony IMX789 bekräftas kan vi förvänta oss att Oppo Find X3 erbjuder förbättrade bearbetningsfunktioner och / eller en ökning av den fysiska mängden pixlar blir ännu högre – vem vet kanske vi ser ett annat företag än Samsung erbjuder 108 MP på en vidvinkelsensor.

Men i avsaknad av officiell information förblir allt detta ren spekulation. Det är inte känt om Oppo och dess leverantör, Sony, gynnar en större format, högre definitionssensor eller båda. I en första försmak i form av en nyckel i november förra året hade tillverkaren uttryckt sin önskan att satsa allt på hanteringen av exponering och kolorimetri på sina nästa smartphones.

Find X3-serien kommer enligt Oppo att vara den första som använder bildsensorer med DOL-HDR-teknik. Här kombineras flera exponeringstider till en bild, vilket resulterar i en detaljerad bild med ett mycket högt dynamiskt omfång. Som ett applikationsscenario föreslår Oppo att man tar bilder i situationer med hög kontrast, till exempel vid fotografering med bakgrundsbelysning.

Som en påminnelse bör Oppo Find X3 Pro presenteras officiellt i början av 2021. Den bör vara utrustad med en 6,7-tums skärm med en densitet på 525 pixlar per tum och en adaptiv uppdateringsfrekvens på 10 till 120 Hz. Enligt information från läckaren Evan Blass skulle det också dra nytta av två 50-megapixelsensorer för vidvinkel och ultravidvinkel, samt en teleobjektiv associerad med en 13-megapixelsensor.