Porsche Taycan Tech-detaljer Bli officiell

Porsche Taycan Tech-detaljer Bli officiell

Porsche har en hel sida upp som går igenom de flesta tekniska detaljerna i den kommande EV som heter Taycan. Den bilen var tidigare känd som Mission E och kommer att tävla direkt mot Tesla och andra EV-sportbilar där ute. Taycan kommer att packa 600 hk elektrisk prestanda under huven.

Bilen kommer att ha ett 800V-system som kan laddas helt på cirka 15 minuter från Porsches 800V-laddningsnät. Porsche har byggt vad de kallar ”3 siffror värda prototyper” i Taycan-utvecklingen. Det kommer inte att säga exakt hur många det betyder, antagligen minst 100. Medan vridmomentsiffrorna är ett mysterium, kommer 600 hk EV att kunna nå 100 km / h på under 3,5 sekunder och slå 200 km / h på under 12 sekunder.

Bilen använder permanent upphetsade asynkrona motorer (PSM) av samma typ som används i Le Mans-vinnande 919 Hybrid-racer. Dessa motorer är kraftfulla, kompakta och Taycan använder två. En driver framhjulen och den andra driver bakhjulen. Batteripaketet använder 400 celler vardera med cirka 4V som strömmar genom dem. Bilen är bra för cirka 500 km körning med full laddning.

via Porsche

Senaste Geeky Gadgets-erbjudanden