Publisher vill skriva ut hela Wikipedia

wikipedia-book

Kommer du ihåg förr i tiden när vi hade papperskopior av uppslagsverk? Sådana fysiska kopior blir så småningom inaktuella och kan aldrig uppdateras, vilket antagligen är anledningen till att Wikipedia har blivit så populär som den har gjort. Informationen på Wikipedia finns på publiken och kan uppdateras så snart något nytt kommer fram, så läsarna är alltid uppdaterade.

wikipedia-bok

Noggrannheten kan dock diskuteras, varför universitet och högskolor inte tillåter att Wikipedia används som referens, så varför Pedia Press vill skriva ut en 1000-talsversion av Wikipedia är någons gissning. Jag antar att det kommer att pågå även om vi tappade internet, så det är åtminstone ett plus. Förlaget har startat en Indiegogo-kampanj och de hoppas kunna samla in 50 000 dollar i finansiering för att få det tryckt.

De vill publicera 1 000 böcker i gråskala, men de kan ändra färg om finansieringsmålet överskrids. Nya tillägg måste dock skrivas ut eftersom ny information kommer in. Det är en intressant idé, men jag är inte säker på att vi behöver den. Vad tycker ni?

Källa indiegogo: Ubergizmo

Senaste Geeky Gadgets-erbjudanden