Samsung Galaxy S21 Ultra: S Pen skulle endast erbjudas som ett alternativ

Samsung Galaxy S21 Ultra: S Pen skulle endast erbjudas som ett alternativ

Presentationen av Samsung Galaxy S21-serien kommer att äga rum den 14 januari. Redan innan sydkoreanerna presenterar sina nya flaggskeppssmartphones kan vi redan ta en första titt på S Pen, som kommer att finnas tillgänglig som ett alternativ för första gången. Pennan och motsvarande fodral som rymmer den kommer att säljas separat.

Den nya pennan ser dock inte särskilt spektakulär ut, vilket inte förväntades, men det finns åtminstone lite ny information på bilderna. S Pen kommer därför förmodligen att finnas tillgänglig för 40 euro, men frågan är om Samsung direkt kommer att erbjuda den nya Galaxy S21 Ultra som ett paket, i vilket, förutom smarttelefonen, även pennan och motsvarande fodral ingår. Det här fodralet har ett gångjärn av plast och ett spår för att rymma S Pen och blir därför lite större.

Samsung Galaxy S21 Ultra får en S-penna som tillval, vilket gör Galaxy Note-serien lite föråldrad.

Här är din första officiella titt på den nya Stylus och hur Samsung låter dig ta med den i den officiella Clear View- och silikonomslaget: https://t.co/HtAuyoVrfi

– Roland Quandt (@rquandt) 4 januari 2021

För närvarande är skyltarna också ganska bra för S Pen att fungera väldigt lika det du är van vid med notlinjen. Det betyder att du kan trycka på pennspetsen och göra en gest för att använda pennan som en avtryckare för fjärrkontroll när du tar foton, för att kontrollera volymen eller för att bläddra genom bilderna för nästa presentation.

Vi får reda på den 14 januari om S Pen kommer att kunna göra fler saker, vilka ärenden som kommer att finnas tillgängliga och till vilket pris. Eftersom det är vid detta tillfälle som Samsung kommer att presentera alla sina nya produkter för oss vid dess Unpacked-evenemang. Kanske får vi en aning om framtiden för Galaxy Note-linjen.

Kommer Galaxy Note att bli föråldrad?

För att äntligen, långsamt men säkert, rykten som meddelar slutet på Galaxy Note-serien materialiseras. Galaxy S20 Ultra och förra årets Note var redan nästan omöjliga att skilja från varandra, och om S Pen inte längre är en unik försäljningsargument i framtiden kommer Galaxy Note inte längre att ha av anledning att existera. Företaget har ännu inte släppt om och hur länge det fortsätter notserien.

Men anhängare av Not-serien har fortfarande ett silverfoder för framtiden: att hysa pennan i själva smarttelefonen är mycket säkrare än magnetiska lösningar, eftersom Samsung har erbjudit dem sedan Galaxy Tab S6. De som lätt tappar tillbehör kan vara i sorg för Galaxy Note i framtiden.