Samsungs Exynos 2100 överträffade enligt uppgift Snapdragon 888 på Geekbench

Samsungs Exynos 2100 överträffade enligt uppgift Snapdragon 888 på Geekbench

Den framtida Exynos 2100 SoC, som kommer att utrusta nästa Samsung Galaxy S21-smartphones, skulle ha överskridit prestanda för Qualcomms Snapdragon 888 på ett riktmärke utfört på Geekbench 5.

Som rapporterades den 22 december delade Ice Universe-läckaren, som var skyldig många läckage runt Samsung, en skärmdump av ett test på Geekbench 5. I slutet av detta riktmärke, SoC Exynos 2100 gjorde 1089 poäng i enkärnig och 3963 poäng i flerkärnig.

Ja #Exynos_is_back! pic.twitter.com/xH2F8LgllM

– Isuniversum (@UniverseIce) 22 december 2020

Exynos är tillbaka?

Detta resultat är ganska imponerande eftersom det överstiger poängen som erhållits med Qualcomms Snapdragon 888, som nådde 1135 poäng och 3794 poäng i enkärniga respektive flerkärniga tester som de som utfördes på Xiaomi Mi 11.

Intressant är att teoritesterna också visar ett märkbart resultathopp jämfört med den tidigare Geekbench-listan, som fick 1 006 respektive 3 059 poäng.

Med andra ord är Samsungs nästa avancerade processor uppenbarligen fortfarande på väg upp, och det är ganska goda nyheter på papper för europeiska konsumenter som sannolikt inte kommer att ha tillgång till Snapdragon 888-versionen. .

Jag säger på papper eftersom riktmärken inte betyder mycket utan praktiska tester under verkliga användningsförhållanden för att stödja dem. De ger i bästa fall ett ofullkomligt läsnät för att förstå hur smarttelefonen beter sig i ett prestationsscenario som är för långt borta från klassisk och konkret användning.

Personligen förblir termisk strypning ett stort problem på Exynos-chips och detta test på några sekunder eller till och med minuter som utförts på Geekbench 5 ger oss ingen information om hanteringen av överhettning. Men dessa poäng, om de verifieras vid användning, är uppmuntrande tecken för Samsung, som håller fast vid sina egna chipsets.