Tesla höjer priserna på kompressorn

Tesla höjer priserna på kompressorn

Tesla har gjort några stora förändringar nyligen och företaget höjer enligt uppgift priserna på Supercharger runt om i världen. Det sägs öka per kWh med nästan 33 procent på vissa marknader. I ett uttalande sa Tesla att priserna ökade för att “bättre återspegla skillnader i lokala elkostnader och platsanvändning.”

Företaget meddelade nyligen att det avslutade kundreferensprogrammet som gav nya Tesla-kunder sex månaders Supercharging gratis om de använde en befintlig kunds remisskod för att köpa sin bil. Tesla tillkännagav också nyligen den sorgliga nyheten att den minskar 7 procent av sin personal.

Företaget har investerat kraftigt i utbyggnaden av sitt Supercharger-nätverk under de senaste åren. Nya platser läggs till varje vecka. Superchargers flyttas från en prissättning för stat / region till en prisstruktur som baseras på en enskild laddningsstation.

Som ett exempel var Supercharger-hastigheten i New York 0,24 dollar per kWh i hela landet, men med denna förändring har takten i centrala NYC-lokaler gått upp till 0,32 dollar per kWh vilket är en ökning med 33 procent. Priserna i Kalifornien har stigit från 0,26 dollar per kWh till så höga som 0,36 dollar per kWh på vissa stationer.

Källa Ubergizmo

Senaste Geeky Gadgets-erbjudanden