Tesla sänker löner och slår ut arbetare i USA

Tesla sänker löner och slår ut arbetare i USA

Tesla har, precis som alla andra biltillverkare, drabbats hårt av coronaviruspandemin runt om i världen. Eltillverkarens tillverkare har meddelat att de kommer att genomföra alla icke-viktiga arbetstagare och kommer att sänka lönerna i ansträngningarna för att stärka sin ekonomi. Tesla avser att sänka arbetstagarnas löner med 10 procent.

Styrelseledamöterna kommer att minska sina löner med 20 procent och vice presidentens löner kommer att sänkas med 30 procent. Tesla informerade sina anställda om furloughs och lönesänkningar via ett e-postmeddelande skickat av den egna rådgivaren Valerie Capers Workman. Alla arbetstagare som inte kan arbeta hemifrån och som inte har tilldelats kritiska arbeten på fabrikerna kommer att få fällan.

De arbetande arbetarna kommer att behålla sina hälsofördelar tills produktionen återupptas. Tesla stängde av sin bilfabrik Fremont, Kalifornien och i sin soltakfabrik i New York i slutet av förra månaden. För närvarande hoppas Tesla att den kommer att återuppta normal verksamhet senast den 4 maj. Lönesänkningarna förväntas fortsätta att gälla till slutet av andra kvartalet.

via Autoblog

Senaste Geeky Gadgets-erbjudanden