Tesla tar bort Autopilot-funktionen på distans efter att Model S har sålts

Tesla Model S autopilot

Tesla Model S autopilot

Tesla har uppenbarligen tagit bort funktioner från ett Model S-fordon efter att bilen såldes, enligt Jalopink såldes fordonet ursprungligen på auktion av Tesla.

Fordonet såldes av Tesla till en bilhandlare med Autopilot installerat och även Full Self Driving Mode, men Tesla har nu tagit bort dessa funktioner.

Tesla Model S i fråga såldes till en återförsäljare med dessa funktioner och sedan sålde återförsäljaren bilen till en kund med de annonserade funktionerna, men Tesla bestämde sig sedan för att ta bort dessa funktioner med en programuppdatering.

Företaget har sagt att den här personen inte var berättigad att använda dessa funktioner på bilen eftersom de inte hade betalat för dem. Du kan se vad Tesla sålde kunden nedan.

Detta är knappast bra PR för Tesla och begagnade försäljningar av deras fordon, särskilt med tanke på att bilen såldes av dem på auktion. Detta skulle definitivt avskräcka mig från att köpa en begagnad Tesla eftersom du inte skulle veta om Tesla skulle besluta att ta bort funktioner från din bil någon gång i framtiden.

Källa Jalopink, The Verge

Senaste Geeky Gadgets-erbjudanden