Testa Android 4.2 nu

Testa Android 4.2 nu

Så småningom visas fler och fler applikationer, utdrag, ljud, bilder och andra delikatesser som teoretiskt är reserverade för enheter utrustade med Android 4.2 på alla våra enheter. Och nu står ett totalpaket till ditt förfogande så att du kan ha en första smak av Android 4.2, även utan Nexus 4!

Android 4.2 Transformation Pack, tillgängligt för oss av en medlem av xda-utvecklare, ger oss olika nya element i Android 4.2. Här är de :

Kamera med fotosfär (för att skicka dina foton till Google Maps) Galleri Fantastiskt Android 4.2-tangentbordsklocka / Stoppur Nexus 4 Sounds Appinstallation (Phonesky.apk) Launcher med bakgrundsbilder Gmail Google Ears Låsskärm Nexus 4 (men utan widgets) Google Now / Google Play Android 4.2

Allt du behöver för installation är Transformation Pack och att rota din enhet. För nybörjare kan du alltid vänta lite på att andra ska göra det och kolla feedbacken på forumet för en steg-för-steg-guide, men här är en kort kurs om vad du ska göra:

Starta om smarttelefonen i Custom Recovery Gör en säkerhetskopia Flash the Transformation Pack Rensa cachen

Då kan du starta om din smartphone. Utvecklaren förklarade att hans paket borde fungera med alla deodexade ROM-skivor från Android 4.0. På Samsung Galaxy S3 gick installationen utan problem. Å andra sidan installerade jag den också på min Galaxy Nexus med root och Stock-ROM (odexed och inte deodexed), och det fanns några avmattningsproblem. Det är därför backup är viktigt i förväg.

Odex / Deodex: vad är det?

Här är en kort översikt för dem som inte har någon aning om vad Odex eller Deodex är alls, men för att verkligen komma igång behöver du mer information än så.
Vid basen är filerna vanligtvis odexade, dvs. du hittar Android-applikationer separerade i filer .apk och motsvarande filer i .burk, vilka är Odex-filer. Denna typ av struktur gör att applikationer kan laddas snabbare och smidigare, särskilt eftersom alla komponenter i en applikation finns i en fil.
Men detta utgör ett problem under temat, för det du vill ändra är uppdelat i två filer. Du måste föra dem samman, och därför Deodex för det.

För dem som är redo att komma igång, ha kul och ge oss din feedback på Android 4.2!

(Foto: Torsten Bogdenand / pixelio.de, Google, Inc, Nico Heister / AndroidPIT)