TinyCross Lightweight Electric Crosskart

TinyCross Lightweight Electric Crosskart

TinyCross Lightweight Electric Crosskart

Om du vill bygga din egen elektriska racerbil kan en ny ultralätt elektrisk crosskart passande namnet TinyCross vara värt mer undersökning. Kolla in videon nedan för att lära dig mer om det nya elfordonet som är “33% crosskart, 33% downhill racer och 33% elektrisk scooter” säger att det är skapare.

Drivlinan finns helt och hållet i ett 4 kg-block som upprepas i vart och ett av de fyra hörnen, med samma motorer som en litenKart, Alien Power System 6374-170-löpare, men med olika redskap för de större 12,5-tums skoterhjulen. Alla fyra förväntas ge 8-10 kW toppeffekt.

”Jag går efter något lite större och mer kapabelt än tinyKart, men med samma ultralätta genetik. Den här gången är inspirationen från något jag inte ens visste existerade förrän nyligen, kallat crosskart. Designen följer vattenstråleskuren platta och 80/20 konstruktion som har varit min startpunkt för snabb och justerbar konstruktion. Det finns fortfarande några bearbetade delar, mestadels vridna axlar, men en stor del av chassit kan bara “skrivas ut” på ett par aluminiumark. “

För mer information hoppa över till Shane Colton-bloggen genom att följa länken nedan layouter, planer och förklaringar om designprocessen.

Källa: Shane Colton: Adafruit

Senaste Geeky Gadgets-erbjudanden